Trescant per aquest racons del Baix Camp i... potser també per altres!

diumenge, 10 d’abril del 2016

Mont-roig del C, Mas del Frare, Mas de l'Escoda, Mont-roig. (20,55 km.)


Mont-roig, Mas del Frare, Mas de l’Escoda (Jiménez), Mont-roig (20,55 Km).

Dia 2 de març, avui la sortida serà força plana i xafardera: volem veure dues masies força conegudes que s’estaven restaurant i no han arribat a arranjar-se completament, una llàstima.

Sortim una mica abans de les nou, travessem el poble i agafem el camí vell dels Boverals i, tot seguit, el de la Ranclavé. És aquí, i no sap ningú el perquè que el Joan ha anat per terra, afortunadament la caiguda només li ha ocasionat unes petites rascades.

Mas del Frare
Pugem pel camí dels Boverals fins arribar al camí de la Font d’en Solé on travessem l’imponent pont del barranc de Rifà. Continuem fins arribar al mas del Frare, una meravella. Llàstima que estiguin a mig acabar les obres  que s’havien iniciat per reconstruir-lo. L’entorn, el paratge i l’obra és digna de visitar. Aquí xafardegem tot hi comentant allò que s’hi podria fer o haver fet. A partir d’aquí a algú li surt l’afició d’API i visita totes les casetes que troba al llarg del recorregut d’avui.

Després de reposar continuem direcció Aufinac i esmorzem a un caseta, la veritat és que avui hem allargat una mica més l’hora des descans perquè hi havia molts temes a comentar i ganes de xerrar.

Alzina de l'Escoda
Una estona abans d’arribar al mas de l’Escoda, a Mont-roig conegut vulgarment com el mas del Jiménez, admirem l’alzina de l’Escoda. Un arbre monumental, imponent... una joia que cal conservar i que regala una ombra d’allò més reconfortant. Parlant, parlant... el Jordi ens fa saber que una persona de Mont-roig ha esporgat aquest arbre moltes vegades. El Jordi en dubta i tots els altres, que coneixem la persona, també.

Mas de l'Escoda (Jiménez)
Visitem el mas i ens cau l’ànima als peus. Quina llàstima! Un mas que podria ser referent al municipi està molt deixat, perdut, abandonat... No cal dir res més.

Retornem cap a casa  pel camí de les Rabassades, Pedreres, Clot de l’Elies i ens aturem a la barraca del Pedrellà. Una construcció de pedra seca recentment restaurada que està en unes condicions esplèndides i que és digna d’observar-la una bona estona.

Barraca del Pedrellà
Continuem pel camí de la font d’en Solé, travessem Rifà, camí dels Boverals i arribem a Mont-roig més tard del previst però contents d’haver passat un matí molt agradable.


 http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12440224

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada