Trescant per aquest racons del Baix Camp i... potser també per altres!

dilluns, 14 de març del 2016

On és la petxina? 17 de febrer de 2016


Aquest dimecres, 17 de febrer, no anem a la muntanya. El Sebastià ha sentit parlar d’una pedra gran on hi ha un fòssil. El Carles, més d’una vegada li ha comentat i l’Anton en té alguna idea. Hem de trobar “la roca de la petxina”.

Al grup s’hi afegeix un altre Joan i, més o menys a l’hora de sempre, sortim del poble en busca de la pedra. Travessem el poble, passem pel Peiró, arribem al molló que divideix els municipis de Mont-roig del Camp i Vilanova d’Escornalbou. Aquesta fita, el molló, és ben curiosa: té escrit el nom del nostre poble però d’una forma incorrecta, aquell que hi va posar el nom s’hi va deixar lletres.

Travessem la carretera de Colldejou i Rifà i ens dirigim al peu de la muntanya Blanca. El senderó que ens indica l’Anton és molt agradable, verd, obac, ufanós, tot i la sequera, i força estret. Per fi troben una imponent pedra blanca, bastant a prop del peu de la muntanya Blanca, més o menys sota el molló dels 4 termes. Tot i la vegetació que envolta la roca l’observem i busquem “la petxina” que no trobem. Després, quan arribem al poble ens diuen que era al mateix peu del muntanya, i lluny de qualsevol camí o senderó. No poder haver vist el fòssil no ens fa perdre ni la gana ni les ganes de xerrar: alguns, no cal dir noms, en saben molt.

De tornada quasi tots indiquem llocs on es fan rovellons... Ja veurem si al temps de collir bolets som tan generosos indicant on en podem trobar. El Sebastià insisteix que coneix un pou i que l’hem d’anar a veure. Li fem cas i el trobem: una meravella: un pou a cel obert, empedrat i d’una boca considerable (el podeu veure a la foto de peu de pàgina).

Xerrant, xerrant arribem al poble a quarts de dues, satisfets d’una passejada i d’una companyia molt agradable.                      
                                                                      

 El Molló
  Pedra
Camí de tornada
El pou
 
La ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada